Samsung Galaxy S7 vs iPhone 6S


Segmentul Smartphon-urilor de top este unul foarte disputat intre producătorii de device-uri de renume. Samsung Galaxy S7 si iPhone 6S se afla pe piata in acelasi timp, oferind o gama diversificata de optiuni.

Samsung Galaxy S7




iPhone 6S



Am ales spre comparatie acest Samsung Galaxy S7 pe care l-am gasit la promotie lapretul de 2949 lei cu TVA si acest Iphone-6s aflat la reducere la pretul de 2999 lei cu TVA.

Dupa cum se observa pretul lor este aproape identic, deci alegerea o puteti face dupa ce veti citi specificatiile de mai jos.

Sistemul de operare


Samsung Galaxy S7 are sistem de operare Android 6.0 Marsmallow iar iPhone 6S sistem de operare iOS.




Aspect si materiale

Daca Samsung Galaxy S7 este construit dintr-o rama metalica imbinata cu sticla pe ambele parti, avand neplacerea de a vedea tot timpul urme de degete pe el, dar cu beneficiul de a-l putea cuprinde mai bine in palma, datorita usoarei curburi pe lateralele spatelui, in timp ce
iPhone 6S este construit din aluminiu 7000, cel mai puternic aliaj folosit vreodata pentru un iphone, disponibil si in nuantele de roz, auriu, gri spatial, ce ii confera eleganta si protectie tactila, iar acest lucru reprezinta un avantaj fata de Samsung Galaxy S7.


Dimensiuni 

Cu dimensiunile sale de 138,3 x 67,1 x 7,1 mm, iPhone 6S este mai usor si mai compact si are un ecran mai mic decat Samsung Galaxy S7 ce are dimeniunile de 142.4 x 69.6 x 7.9 mm, dar care are specificatii superioare fata de iPhone S6.


Display

Cu siguranta este vorba despre doua dispozitive de mare calitate si care ofera aplicatii foarte performante. Referitor la ecran, iPhone 6S are diagonala de 4,7 inch, fiind cel mai compact dispozitiv ce beneficiaza de functia 3D touch in timp ce Samsung Galaxy S7 are un display SuperAmoled de 5,1 inch, cu rezolutie QHD si functia Always On, ce permite afisare orei, datei si a altor notificari in permanenta, chiar si fara lumina ecranului, ceea ce îl face mai atractiv. 


Hardware

Referitor la hardware iPhone 6S, acesta pune accent pe Apple 9 cu procesor dual-core de 1.84 GHz, 2 GB RAM și 16 GB memorie interna in timp ce Samsung Galaxy S7 mizează pe Qualcomm Snapdragon 820 cu doua procesoare quad-core si o memorie de 4 GB RAM.

iPhone 6S are nevoie de putine resurse pentru ca sistemul de operare sa fie eficient, in timp ce Samsung Galaxy S7 este cu mult peste platforma hardware Apple, fiind performant la memoria interna de 32 GH.


Conectivitatea 

Conectivitatea la cele 2 smartphone-uri se face cu conexiunea WI-FI 3G și 4G.



Foto 

Camerele foto ale acestor device-uri sunt diferite. iPhone 6S detine un senzor de 12 MP iar Samsung Galaxy S7 noul senzor Britecell ce permite o calitate deosebita a imaginilor cu lumina scazuta.


Baterie

Autonomia bateriilor la cele doua dispozitive este de aproximativ o zi pentru fiecare dintre ele, desi iPhone 6S are o baterie de 1715 mAh in timp ce Samsung Galaxy S7 are o baterie de 3000 mAh.
Acest lucru se datoreaza sistemului de operare iOS al iPhone –lui ce este mai bine optimizat.Fiecare producător are propria interfata pentru aplicatii, diferind de la un device la altul.


Pret


Cele două smartphone-uri au practic cam acelasi pret. Deci trebuie sa te ghidezi după nevoile tale si nu dupa pret.


Concluzii







Samsung Galaxy S7 are un design elegant, atractiv, cu functia Always On, in timp ce iPhone 6S este un dispozitiv simplu dar in acelasi timp atent la detalii.

Fiecare sistem de operare al celor doua dispozitive are avantaje si dezavantaje, iar o departajare în privinta castigatorului ar fi practic imposibila.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu